Fraktguide

Vi vet att frakt inte alltid är det lättaste att få ett grepp om. Därför har vi tagit fram fraktinformation och svarar på några av de mest ställda frågorna om frakt när du ska ta del av Ehandel Deals. Saknar du något eller har vi missat att besvara någon fråga? Hör av dig till oss

De flesta speditörer använder sig av något som kallas för fraktdragande vikt. 

Fraktdragande vikt beräknas med grunden att en kubikmeter ska väga 280 kilo. Detta innebär att du mäter ditt paket och beräknar sedan volymen i kubikmeter.

Låt oss ta ett exempel:

Du ska skicka en kartong som väger 2,3 kilo på vågen. Paketets mått är 44x33x8cm, dvs 0,44 meter * 0,33m * 0,08m vilket ger en volym om 0,0116 kubikmeter. Om en kubikmeter anses väga 280kg så är den fraktdragande vikten på ditt paket 0,0116*280 vilket ger 3,25kg.

Det du måste tänka på är att det alltid är den högsta vikten av verklig vikt och fraktdragandevikt som du debiteras för. I detta fallet  blir det då 3,25 kilo som du debiteras för.

För att räkna ut fraktdragande vikt behöver du räkna ut volymen av ditt paket. Bredden x längden x djupet x 280. Exempel: 3 kilos paket som har måtten 30cm x 40 cm x 20 cm beräknas så här: 0,3 x 0,4 x 0,2 = 0,024 x 280 = 6,72 kilo.

Detta betyder att den fraktdragande vikten för denna sändning är 6,72 kilo och beräknas därför som ett paket på 6 kilo istället för 3 som är den verkliga vikten. 

Det är inte alltid så enkelt att klura ut vilken tjänst som är mest förmånlig för just din e-handel. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta den perfekta lösningen för just din e-handel!

Nej. Priserna gäller oavsett antal sändningar. Våra fraktavtal är framförhandlade för att du som e-handlare ska ha tryggheten i att ha fasta låga priser på din frakt.

Returer av DHL Service Point eller Parcel Connect:

1) Outlöst gods; Här gäller samma priser som utfrakt + 20% + adm avgift 59 sek

2) Retur av kundinlämnat gods; Här gäller samma priser som utfrakt + 20%

Paketen som går i retur med Schenker går på samma ombudsprislista som det gick ut på. 

Outlöst gods kostar 39kr extra.

Våra leverantörer har möjlighet att ordna specifika tider och dagar för hämtning. Våra leverantörer utgår från var ni som företag är placerade för att sedan avgöra vad som är möjligt gällande olika hämtningstider och upphämtningsdagar.  

Samtliga av våra priser hos våra fraktleverantörer är listade exkl.moms. Tillägg som kan förekomma på priset är DMT och storstadstillägg. Vänligen gå till det avtal som ni är intresserade av för att läsa mer om vilka tillägg som kan tillkomma. 

Den kan du boka hos leverantören eller hos ett oberoende TA-system.