hållbar e-handel logga

Hållbar E-handel

Den nya organisationen Hållbar E-handel erbjuder ett medlemskap för e-handlare som tycker att hållbarhetsfrågorna är viktiga för branschen och vill lära sig mer om hur man kan arbeta med hållbarhetsfrågorna på det egna företaget. Som medlem är man med och stödjer kommunikation och initiativ som skapar bättre möjligheter för e-handlare att bidra till en hållbarare svensk e-handel.

Om Medlemskapet
Hållbar E-handel är ett medlemskap för företag som vill verka för en hållbarare svensk e-handel.
Medlemskapet vänder sig till företag som säljer helt eller delvis via e-handel. Som medlemsföretag får alla anställda ta del av omvärldsbevakning, inbjudningar till seminarier och konferenser. En representant kan delta på årsmötet där definitionen hållbar e-handel diskuteras och utvecklas. Alla medlemsföretag kan certifiera nyckelpersoner som ska leda företagets hållbarhetsarbete. Medlemsföretag får även möjlighet att använda Hållbar E-handel märket för att visa att företaget är med och vill skapa en hållbarare svensk e-handel. Medlemsföretaget debiteras med en medlemsavgift som baseras på företagets storlek.

Om Certifieringsprogrammet
Företag kan certifiera anställda för att få verktyg och drivkraft i det långsiktiga hållbarhetsarbetet.

Ett helt nytt certifieringsprogram har tagits fram där företag kan certifiera en eller flera personer på företaget. Utbildningen som pågår under 12 månader ger deltagarna kunskap och verktyg att leda det långsiktiga hållbarhetsarbetet med hållbar e-handel på det egna företaget.

De hållbarhetsansvariga bildar även ett eget värdefullt nätverk med möjlighet att byta kunskap, erfarenheter och initiera projekt.

Om Hållbar E-handel

Organisationen Hållbar E-handel leds av en styrelse och administreras av Ehandel. Läs mer om Hållbar E-handel på www.hallbarehandel.org där det också går att anmäla intresse till medlemskap och läsa mer om certifieringsprogrammet.

Kontaktinformation